ŠTA JE OZONE GOLD?

OZONE GOLD je linija jedinstvenih preparata rađena prema najsavremenijim standardima i namenjena je opštoj populaciji u cilju očuvanja zdravlja i nege lepote. Preparati ovog nemačkog brenda se proizvode u skladu sa dobrom proizvođačkom praksom i najvišim standardima kvaliteta. Glavni sastojci OZONEGOLD preparata su prirodno hladno ceđeno ekstra devičansko maslinovo ulje (EVOO), koje se dobija od sočnih i zrelih maslina sa mediteranskog podneblja i čist ozon (O3), koji se dobija posebnim tehnološkim postupkom.

OZON

Ozon (O3) je obogaćeni kiseonični molekul koji se prirodno nalazi u stratosferi Zemlje. Njegov primarni zadatak je zaštita Zemlje od štetnog ultraljubičastog zračenja Sunca, jer apsorbuje najveći deo tog zračenja. U medicini, ozonska terapija koristi se za dezinfekciju, tretiranje određenih medicinskih stanja i oštećenih tkiva kiseonikom i aktivnu stimulaciju imunološkog sistema. Terapija ozonom omogućava antibakterijsko, antivirusno, antifungalno, antioksidantsko i imunostimulativno dejstvo, što je potvrđeno brojnim naučnim studijama.

Ozon je jak antioksidans koji višestruko stimuliše i podiže imunitet korisnika, čiji je značaj u svojim istraživanjima uočio još i Nikola Tesla, pa ga je preporučivao i sam koristio. Posebno je koristan za populaciju u urbanim sredinama gde je zagađenost životne sredine (zemljište, voda, vazduh) izuzetno velika. Ozon, kao jak antioksidans, svojim delovanjem dovodi organizam u neophodnu ravnotežu i oslobađa ga mnogih štetnih uticaja iz spoljašnje sredine. Poznato je da mnoge bolesti nastaju kao posledica nakupljanja toksina u telu, usled smanjene koncentracije ili nedostatka kiseonika.

Mnoga istraživanja odavno ukazuju da ozon ima značajne terapijske potencijale i efekte kod više od 150 različitih poremećaja i oboljenja i zato se u poslednje vreme najviše primenjuje u medicinskoj kozmetici i nezi lica i tela.

MASLINOVO ULJE

Maslinovo ulje (EVOO) se zbog svojih blagotvornih sastojaka već vekovima koristi u tradicionalnoj medicini širom sveta i izuzetno je poželjno, kako za očuvanje zdravlja, tako i za negu lepote. Obiluje vitaminima (A, D, E, K), a pored OZON vitamina maslinovo ulje sadrži hlorofil, lecitin,  karoten i polifenole koji smanjuju nivoe „lošeg“ LDL holesterola, pomažu očuvanju moždanih aktivnosti i poboljšanju pamćenja.

Zbog svojih karakteristika antioksidansa utiče na suzbijanje negativnog delovanja slobodnih radikala, koji mogu ozbiljno narušiti zdravlje. Brojna istraživanja dokazala su lekovito dejstvo ovog proizvoda, kako kod suzbijanja zapaljenskih procesa, tako i kontrolisanja umereno poželjne pigmentacije tokom sunčanja, pa do prevencije najtežih bolesti.

Maslinovo ulje pozivitno utiče na ceo organizam i preporučuje se njegova svakodnevna konzumacija. Ekstra devičansko maslinovo ulje sadrži 75% svoje masnoće u obliku oleinske kiseline, koja je zadužena za povoljan odnos LDL i HDL holesterola.

Na našem tržištu, OZONE GOLD je jedina linija proizvoda koja u sebi kombinuje ozon i maslinovo ulje, dva moćna sastojka koja svojim sinergističkim delovanjem ispoljavaju izrazito pozitivne efekte tokom redovne primene.

KOZMETIČKA P RIMENA O ZONA

Ozon je poznat po tome što eleminiše toksine. Iz tog razloga se u poslednje vreme najviše koristi u kozmetici lica i tela, gde je postao popularno sredstvo za podmlađivanje kože, potkožnih tkiva i oslobađanje od celulita.

Retko ko se od nas može pohvaliti besprekornim tenom i blistavom kožom lica i tela. Za kožu koja se bori protiv starenja, umora, prisustva toksina i raznih nepravilnosti, budućnost je već počela uz OZONE GOLD preparate. Ozon ima višestruku primenu zahvaljujući tome što vrlo efikasno uništava većinu neželjenih bakterija, virusa i gljivica sa kojima se koža susreće. Time ozon štiti od zaraza, istovremeno ubrzavajući cirkulaciju i osvežavajući umornu kožu.

Ozon usporava ali i sprečava mnoge faktore starenja i procese razboljevanja koji se u organizmu dešavaju bez našeg znanja.

KAKO SU NAŠI P REPARATI NAP RAVLJENI?

Da bi se postigli željeni pozitivni efekti OZONE GOLD proizvoda neophodni su bili:

  • Znanje
  • Iskustvo
  • Kreativni pristup
  • Tehnološke inovacije

Zahvaljujući tome količina ozona u ovim preparatima i regenerativnim kremama je značajno viša u poređenju sa drugim ozonizovanim kremama i gelovima. Kreme sa medicinskim ozonom ubrzavaju cirkulaciju krvi, a time lakšu i bržu dezinfekciju i ozdravljenje površine kože. One pomažu ćelijama kože da se brzo obnove, a sve to zahvaljujući visokom sadržaju kiseonika. Proces proizvodnje je potpuno prirodan.1 One ne sadrže aditive, hemikalije, konzervanse ili stabilizatore. Proizvodi sa ozonom imaju izrazite antioksidativne osobine.